Ginaf X5250TS – IJB Groep

Van Marten Bosma kreeg ik onderstaand schrijven over de truck die hij afgelopen zaterdag mee had naar Kampen, plus de foto van de truck nog in de oude kleuren van Monsuur, vlak voor hij naar de spuiter ging:

Ginaf X5250TS 10×4 met een Mulder 15qm mixer. Deze auto was eerst eigendom van F. Monsuur, na faillissement van dit bedrijf is hij bij de IJB Groep in Lemmer terechtgekomen. De auto is door Elzinga in Jirnsum in de nieuwe kleuren gespoten. De Ginaf is uitgerust met een euro 5 Paccar MX motor met 410pk en een ZF handgeschakelde 16 bak, Het triple stel bestaat uit Sisu assen icm HPVS vering. De opbouw is een M15 mixer van Mulder Dordrecht, in die dagen had men het daar zo druk dat men componenten betrok van het Duitse Intermix. de auto is van 2008 en heeft inmiddels 150.000 km gereden. Dit lijkt niet veel maar door het zware gebruik kun je dit in gewone vrachtwagenkilometers maal 3 doen, dus 450.000 km De auto heeft een gvw van 50 ton, leeg is hij 19 ton er blijft dus 31 ton over aan laadvermogen.


Marten als aanvoerder van de deelnemers uit Skarsterlân, achter hem rijdt Trienus de Boer, daar weer achter twee brandweerwagens van Jac. de Jong.


De Ginaf kreeg een prominent plekje in het midden van het terrein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: