Scania 140 van Wassenaar uit Berlikum (55-02-MB)

Een truck waar veel onduidelijkheid over bestaat is de ‘Scania 141’ van Wassenaar uit Berlikum. Maar op BuzzyBeeForum hebben we nu de geschiedenis van de truck compleet denk ik… De truck is nieuw aangeschaft door Vos uit Oss. Later is de truck overgenomen door Jan Wielsma uit Buitenpost, welke hem in de Transhollandia kleuren liet spuiten, waar hij als charter voor werkte. Toen hij voor De bruin ging rijden kreeg te truck de De Bruin kleuren, en weer later werden deze strepen wel behouden, maar kregen ze andere kleuren, blauw en rood. Wielsma heeft met de truck ook voor Dons gereden. In deze toestand is de truck door Gert Poelman gespot.

Wassenaar uit Berlikum heeft hem van Warners uit Grijpskerk gekocht en hem door Rinsma, de Scania dealer in Berlikum met een eigen restauratie-afdeling, op laten knappen. Daarbij is er een andere cabine op gekomen, is er schijnbaar een nieuwe motor in gekomen en is er een 141 plaatje op gekomen.

In 2010 zag ik deze truck voor het eerst in de Wassenaar kleuren, en sinds die tijd kom ik haar regelmatig tegen, ze word namelijk nog gewoon ingezet. Zo kon het gebeuren dat ik vandaag een foto van deze truck in de sneeuw kon maken.

2 reacties

  1. 12 maart 2013 bij 07:12

    […] aanleiding van de blog van gister over de Scania 140 van Wassenaar uit Berlikum kreeg ik van Ferdinand Diepenbroek nog een aantal foto’s van deze truck toegezonden, ik […]

  2. 1 november 2015 bij 21:35

    […] aanleiding van de blog van gister over de Scania 140 van Wassenaar uit Berlikum kreeg ik van Ferdinand Diepenbroek nog een aantal foto’s van deze truck toegezonden, ik […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: