Oude Opel prototypes

Regelmatig krijg ik persberichten over personenwagens toegestuurd. Meestal doe ik daar niks mee, maar soms zit er wat leuks tussen. Zo blikt Opel in verband met de aanstaande IAA terug op een aantal prototypen uit haar verleden.


In 1969 toonde Opel de CD op de IAA, een sportwagen op basis van de technik uit de Diplomat. Uiteindelijk is deze in een kleine serie gebouwd.


In 1975 was de GT2 de blikvanger op de Opel stand van de IAA. Zoals te zien is aan dit model waren aerodynamica en brandstofverbruik destijds hot issues. Opvallend detail aan de auto waren de schuifdeuren.


De Opel Tech 1 uit 1981 was enorm gericht op en zo laag mogelijke cW-waarde. De neus van de auto kwam terug bij de Opel Omega, vijf jaar later!


Twee jaar later was de Junior op de IAA te zien, nog een stuk kleiner dan de in 1982 geïntroduceerde Corsa. Pas met de Adam betrad Opel daadwerkelijk het allerkleinste segment.

Alle foto’s © GM Company.

1 reactie

  1. 16 oktober 2013 bij 17:53

    Volg de modellen van Opel al jaren en vindt het geweldig om deze modellen zo onder elkaar te zien. Het blijven gewoon top auto’s


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: