GINAF G-serie op DAF 95XF basis

Voor zover bij mij bekend zijn er na het stopzetten van de productie van de Ginaf G-serie kippers nog drie G-series gebouwd op basis van de DAF 95XF.


Deze Ginaf G5245 van Van der Vlist kwam ik een maand terug tegen ter hoogte van Sinsheim. Deze in 2002 op maar gemaakte 10×4 doet vooral lange buitenlandse ritten.


Volgens het briefje achter het raam op de Technische ContaCt Dagen in 2006 te Amsterdam is dit een X4138E, maar toen het typeplaatje er op kwam bleek het toch een G4138 te zijn. Hij transporteert containers voor Koens uit Middelburg, de chauffeur woont echter in Sneek, in de weekenden is de truck daar meestal te vinden.


De derde is ook een Zwaar transport trekker, maar de G5245 10×4 van Zwagerman is meestal wel in Nederland te vinden.

2 reacties

  1. 28 juni 2013 bij 17:48

    Unieke auto’s! Maar later zijn er nog wel meer gebouwd, alleen deze bleven gewoon als DAF op kenteken staan, omdat GINAF alleen de SensAxle+ ertussen of er achter bouwde.

  2. Wilco Beijer said,

    5 juli 2013 bij 10:40

    Zeker weten mooie auto’s! Maar er zijn wel degelijk nog meer echte GINAF voertuigen bij gekomen. De G4241 van de firma Wagner is een echte op kenteken en vrij recent nog de erg mooie G4142 van Mijnders.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: