Autocar DC10 364B – Frans van Dam


Blikvanger op het BuzzyBeeForum jubileumevenement was de Autocar van Frans van Dam, die direct naast de ingang geparkeerd stond, voor het eerst sinds hij van Frans is gekoppeld aan een trailer, een speciaal voor dat doel door Broshuis beschikbaar gestelde trailer, die als hij straks afgeleverd is bij het Britse leger achter een imposante Oshkosh hangt.

De Autocar werd in 1979 in België geassembleerd, en was daar zijn werkzame leven ook actief. In 2003 kocht Frans de truck, die van B. Gruwez uit Brugge geweest was, van WAGO in Vuren, waar de truck al 7 jaar in de buitenlucht stond te verpieteren.

De truck is compleet uit elkaar geweest voor de restauratie, inclusief de Cummins motor. Frans heeft daarbij veel onderdelen zelf nieuw moeten maken, of naar creatieve oplossingen moeten zoeken. Zo zijn de naafdoppen rvs slakommen die Ballast-Nedam mederwerkers in hun kerstpakket van 2008 vonden!

Frans van Dam heeft een uitgebreid restauratieverslag van de truck op BuzzyBee geplaatst, dat staat hier.

Het aankoppelen van de Broshuis.

1 reactie

 1. Rik Gruwez said,

  9 juni 2014 bij 15:16

  Met veel plezier verneem ik dat “onze” Autocar zo mooi gerestaureerd werd. Ik heb nog foto’s van toen de truck bij ons bedrijf in gebruik was. Misschien is Frans van Dam hierin geïnteresseerd. Kan iemand mij zijn contact gegevens bezorgen?

  Mvg
  Rik Gruwez
  Voormalig zaakvoerder Transport & Kraanverhuur Gruwez
  email: gruwez@gmail.com
  Tel: +32 475 25 27 11


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: