Belgische verkeersregels

Verkeersregels zijn hard nodig, en dat weten de Belgen ook. Je moet er toch niet aan denken dat de fietsers sneller dan 70 gaan op het fietspad!? Volledig terecht dat daar dan een bordje voor word geplaatst. De foto is overigens binnen de bebouwde kom genomen. Weet iemand toevallig de maximum snelheid in België voor rollators op de stoep?

1 reactie

 1. Amy Zee said,

  25 maart 2013 bij 22:26

  In theorie is iedereen gelijk voor de snelheidsbeperkingen. Dus ook fietsers mogen niet sneller dan 70 rijden.
  In een woonerf mag men niet harder rijden dan 20. Dit geldt ook voor fietsers en is een realistischer voorbeeld.
  In de bebouwde kom geldt dat men niet harder dan 50 mag rijden. Als er binnen de bebouwde kom een bord staat met 70, mag je tot aan het volgende kruispunt toch 70 rijden. Dit wordt o.a. gedaan op drukke doorgangswegen die binnen een bebouwde kom lopen, zodat men toch iets sneller mag rijden.
  Het blauwe onderbordje op de foto wilt zeggen dat fietsers op het bijbehorende fietspad moeten rijden, en dus niet op de rijweg zelf. Het staat los van het bord van 70.
  Ten slotte voor de NLers in België:
  Als je op een rotonde komt en de linkerafslag wilt nemen, NIET naar links pinkeren. Ik zie er dat te veel doen. In Nederland is dat verplicht, maar in België pinkert men geheel niet wanneer men een rotonde oprijdt. Bij het afslaan pinkert men wel. Als je toch naar links zou pinkeren, zou je enkel maar verwarring veroorzaken met de domme Belgen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: