Verlengde Coleman-Milne Ford Scorpio ~ Pieter Leistra

Afgelopen weekend had ik een vriendin uit Duitsland op bezoek. Dat was niet alleen de reden dat ik de afgelopen dagen even niks van me heb laten horen, maar dat was ook aanleiding om even een ritje langs de kust te maken, Das Wattenmeer zie je niet elke dag als je in de regio van Stuttgart woont natuurlijk. Tijdens dat ritje heb ik uiteraard ook een paar plaatjes geschoten, onder andere in Nes (Dongeradeel).

Toen ik vandaag weer online kwam zag ik dat Pieter Leistra me een privé-bericht had gestuurd op facebook met de vraag of ik voor zijn foto’s stond te maken. Ja dus. 😛 Een late reactie van mijn kant, ik heb nu eenmaal geen hippe telefoon met mobiel internet, maar daardoor kon ik mooi wel wat extra informatie over dit bijzondere voertuig aan Pieter vragen.

Het is een verlengde Ford Granada Mark III (de Britse naam voor de eerste generatie Ford Scorpio), die door Coleman-Milne verlengd is. Van dit type is slechts één prototype gebouwd, welke een tijd terug door Pieter Leistra is geïmporteerd uit het Verenigd Koninkrijk, om als dagelijkse auto te gebruiken. Als de auto te zijner tijd op is zal zijn laatste rit, zoals bij alle auto’s van ‘Peewee’, uiteraard p het autocrosscircuit zijn. De voordeur, achterdeur en B-stijl van de stationwagon zijn verlengd.

Dit model was bedoeld als opvolger van de Ford Granada Mark II Windsor Estate. Van dat model zijn 20 stuks gebouwd, op dezelfde wijze als het Scorpio prototype. Verder zijn er ook nog 10 stuks Ford Granada Minster Estate gebouwd, welke alleen bij de achterdeuren verlengd was. Ook bij Pieter was de Windsor Estate de voorganger van zijn Scorpio als daily drive, maar deze auto werd te slecht, en zal binnenkort te zien zijn op één van de autocrosscircuits bij een bangerrace. Op onderstaande foto staan de beide Estates gebroederlijk bij elkaar.

Pieter, bedankt voor de extra informatie en foto’s! Binnenkort meer blogs over onder andere zijn lijkwagens en ambulances die op het circuit zijn geëindigd.

4 reacties

 1. Frank said,

  17 maart 2013 bij 18:58

  Mooie wagens, zonde dat dit wordt “verkracht” bij die banger races!

 2. 27 maart 2013 bij 12:21

  […] tijd terug blogde ik al over de verlengde Coleman-Milne Ford Scorpio wagon van Pieter Leistra. Dat bakbeest ziet er weliswaar op het eerste gezicht uit als een lijkwagen, maar is er geen. […]

 3. Chris said,

  11 februari 2014 bij 23:11

  Tja, Ik heb net zo een blauwe mk2 Windsor die op restauratie wacht. Ik ben al even op zoek achter de specifieke onderdelen, want dat is wel een probleem… Heb je of weet je daar nog iets van???
  Bedankt, chris.

 4. 1 november 2015 bij 21:22

  […] tijd terug blogde ik al over de verlengde Coleman-Milne Ford Scorpio wagon van Pieter Leistra. Dat bakbeest ziet er weliswaar op het eerste gezicht uit als een lijkwagen, maar is er geen. […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: