Pegaso chinese six van Reen

Op de Trucking International facebookpage kwam ik onderstaande foto tegen, gepost door Reinder Meijer, die we natuurlijk kennen van mbmcargotech. Op kenteken was dit niet en Pegaso, maar een Wierda. Wierda was destijds importeur van Pegaso, en bouwde ze indien nodig om voor de Nederlandse markt, waarbij zo veel werd gewijzigd dat een nieuwe typegoedkeuring nodig was. En nog steeds is Wierda specialst in het ombouwen van trucks, ook al is het tegenwoordig het merk MAN dat onder de naam WVT (Wierda Voertuig Techniek) verbouwd word.

De Pegaso was uit Spanje gekomen als een chinese six bakwagen, aldaar in die tijd een veel voorkomende asopstelling. Door Wierda werd het chassis ingekort zodat een trekkerchassis ontstond met ruimte voor een 45 ton/meter Palfinger kraan. Deze werd hier op de foto door Reen in eigen beheer opgebouwd. Buiten, want de truck paste niet in de garage…

Reen werd later overgenomen door DVJ (De Vries Joure), toevallig weer de buurman van Wierda. Al vrij vlot na deze overname werd de zwaar transport tak van DVJ op haar beurt weer overgenomen door Pax, wat als gevolg had dat de Reen kleuren definitief uit het Fryske landschap verdwenen.

2 reacties

  1. Frank said,

    14 maart 2013 bij 13:45

    Mooi! Deze trucks heb ik vroeger heel vaak zien staan toen ik nog in Sneek woonde. Erg typerend voor die tijd zo’n 30 jaar geleden.

  2. Pierius said,

    17 maart 2013 bij 21:28

    Ik heb gezien dat ze de vrachtauto daar in eigen beheer hebben opgebouwd en kom er nu pas achter dat het chassis eerst een bakwagen was


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: