Kipschnitzel uit Veenwouden

Afgelopen woensdag was ik in Veenwouden, en aldaar bestelde ik bij een niet verder bij naam te noemen eetgelegenheid een kipschnitzel. Deze rook naar een gefrituurde zweetsok en, wat nog veel erger is, deze SMAAKTE ook naar een gefrituurde zweetsok. Dit kwam iemand ter ore, waarop ik een prive bericht van hem kreeg, met daarin de melding dat er op zaterdag een kipschnitzel voor me klaar zou liggen bij Slager Van Poele in Veenwouden.

Gister ben ik dus wederom naar Veenwouden gegaan (ondanks dat er geen autocrossbeurs was…) om daar bovenstaande kipschnitzel op te halen in de sfeervolle slagerij met vriendelijk personeel. Na een korte rondrit door het noordoosten van Fryslân kwam ik weer thuis, en inmiddels had ik ook wel zin in de kipschnitzel. Ik besloot deze niet te frituren, maar lekker te bakken.

Na een paar minuten bakken heb ik de schnitzel verorberd tussen twee stukken bruin brood. Het paneermeel was erg grof en gekruid, en vergt wellicht wat gewenning, maar was zeer smakelijk. Het vlees van de schnitzel was van een goede kleur en structuur, lekker mals. Eén van de lekkerste kipschnitzels die ik ooit gegeten heb, zonder twijfel! Waarvoor heel hartelijk dank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: