DAF 2800 en 2300 – elmo


Of het nog zo is weet ik niet, maar een jaar of 10 geleden gingen betonmixers nog behoorlijk langer mee dan normale trucks. Zo kon het zijn dat ik in september 2000 deze twee prachtige DAF’s van elmo, de Eerste Leeuwarder Mortel Onderneming (die echter ook een vestiging in Dokkum had) in Leeuwarden op hun terrein kon fotograferen. Zoals aan de kleuren wel al te zien is, is dit bedrijf nu een deel van het grotere Mebin, wat op haar beurt weer onderdeel is van de grote Heidelberg groep. Zowel de drie-asser als de vier-asser dragen een Mulder opbouw. Ik vermoed dat deze beide trucks nu wel in Suriname, op Cuba of ergens in Ghana hun rondjes zullen draaien? Wie weet komen we er nog wel eens achter, zou leuk zijn!

1 reactie

  1. Jan Alkema said,

    25 augustus 2012 bij 15:45

    Ik weet nog dat deze auto in die tijd nieuw is gekomen. Meende dat Rein m nieuw kreeg. Ik was een jong kereltje dat altijd met pa meeging op de betonpomp.
    De 2800 was destijds de 1e 4-asser van de Elmo met een 9 kuubs mulder opbouw. Daarvoor waren t alleen de 2300’s met 6 kuubs opbouw…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: