Ginaf G agritruck – Broekens Stiens


Sinds mei 2011 stond bij mechanisatiebedrijf Broekens in Stiens bovenstaande truck. Vond ik persoonlijk erg gaaf, zo vaak zie je geen ‘agritrucks’ in Fryslân! In december is hij via de veiling bij de Landbouwbeurs in Leeuwarden verkoacht. Het oude kenteken van deze truck, toen het nog een echte straatwagen was, was BD-ZH-56.

Iemand enig idee van zijn vorige eigenaren, en waar deze truck nu is?

3 reacties

 1. h said,

  28 januari 2012 bij 16:02

  Wat ik weet is dat hij in zijn friesland periode dienst heeft gedaan als rijdend water voorraad vat (bijlsma) in deze periode is het mangat op de tank gemaakt.Trekhaak geplaatst. Tank inwendig schoon gespoten. IJzerdraad je tussen 1 van de mest schuifen gezet. Om de schuif ook open te laten staan. Voor de diesel hd-spuit welke op een tandem aanhanger is geplaats. Vervolgens heeft hij hier een tijd je zonder kenteken op de neus gestaan.
  Volgend rdw is het kenteken nog niet nietig verklaard. Wat zou in houden dat na een apk-keuring. Deze rustig de nodige weg km kan maken.

 2. Roger said,

  28 januari 2012 bij 19:19

  Ik weet wel een stukje geschiedenis van deze vrachtwagen. Hij is door de firma Gelissen uit Eygelshoven (Kerkrade) nieuw gekocht. Toen was de cabine donkergroen. De wagen was voorzien van een wisselopbouw kipper/bouwstoffenlaadbak met verrijdbare Kennis kraan. Met deze kraanopbouw werden hoofdzakelijk rioolbuizen en putten voor de Gelissen Beton uit Kelmond gereden, dit bedrijf is tegenwoordig onderdeel van De Hamer Beton.
  Na enkele jaren is deze auto verkocht aan Loonbedrijf Snijders uit Klimmen. Deze voorzag de auto naast de kipper ook van deze tankopbouw.
  Toen Snijders failliet ging heeft Tychon uit Mechelen de auto overgenomen, hier heeft hij alleen maar dienst gedaan met de tankopbouw, en werd hij in de Tychon-kleuren geel-oranje gespoten.

 3. alexmiedema said,

  29 januari 2012 bij 12:47

  Kijk aan, erg leuke deze informatie, bedankt heren!!!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: