Ford Cargo 1838T – agacli

Mijn topspot voor 2012, nu al! Ik was gister onderweg naar een goede vriendin in Kampen, en had het geluk dat ik vijf minuten te vroeg vertrokken was, want voor deze truck wilde ik wel even keren. Op nog geen 3 kilometer van mijn huis! Voor de liefhebbers, ik ga er van uit dat hij vandaag ook nog de hele dag langs de Troestraweg in Leeuwarden staat. Komt dat zien! 😉

Voor de mensen die geen idee hebben waarom ik zo enthousiast ben: Een van de gaafste vrachtwagens ooit was de Ford Cargo, een echte wereldtruck. Werd voor zover ik weet op alle continenten verkocht. De Europese truck afdeling van Ford werd begin jaren ’90 aan Iveco verkocht, die in 1992 met de EuroCargo kwam, als opvolger van de Ford Cargo. In andere delen van de wereld werd de Cargo echter nog steeds gebouwd, waar onder in Turkije. Een jaar of 10 terug kwam Ford Turkije (Otosan heet dat geloof ik officieel? of is dat weer iets anders?) ineens met een gemoderniseerde versie van de Ford Cargo, en ook in een zware trekker versie, waar wij de Cargo vooral als distributietruck kenden… Dit model word helaas niet in Europa verkocht, voor de Turkse, Zuid-Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse markt voor zover ik weer. Had nooit verwacht er een in Europa in het wild tegen te komen… Maar ik ben er ERG blij mee!

5 reacties

 1. Martin said,

  23 januari 2012 bij 21:36

  Staat ie er nog?

  Zal wel niet he

 2. alexmiedema said,

  24 januari 2012 bij 10:55

  Ik gok het niet nee, zal vanmiddag/vanavond even kijken voor de zekerheid (aka, ik rijd er dan toch langs 😛 )

  • Martin said,

   24 januari 2012 bij 11:37

   Bedankt, maar hij zal er wel niet meer staan. Ik had er graag wat kilometertjes voor over, maar zondag was het slecht weer en ik voelde me ook niet lekker.

   Maar ja…., hoe vaak kom je zo iets nou tegen

   • alexmiedema said,

    24 januari 2012 bij 11:39

    Als ik hem er weer zie staan SMS ik je wel, staan wel vaker trucks uit ontzettendverweggistan op die plek, met een beetje geluk is het een lijndienstwagen.

   • Martin said,

    24 januari 2012 bij 11:42

    OK, mooi!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: