Elektronische halsband

Veel mensen hebben zichzelf een elektronische halsband gegeven. Ze zitten gevangen, en iedereen weet altijd waar ze zijn.

Deze mensen zijn gevangene van hun iPhone, Blackberry, of ander apparaat, waar ze beslist niet zonder kunnen. Stiekem naar de wc om te kijken of er nog iemand iets heeft gezegd op facebook. Twitteren tijdens het autorijden. Kijken wie je heeft geSMSt tijdens de sex….

Zo zonde, mensen die hier niet meer zonder kunnen. Ik heb heel bewust een mobiele telefoon zonder functies die alleen maar afleiden… Ga maar eens als regel instellen dat mobiele telefoons uit moeten hier in huis, als je per se je twitter of facebook wilt checken, geen probleem, neem je laptop maar mee, de internetkabel ligt voor je klaar. Maar dat 24 uur per dag bereikbaar zijn? Nee. Voor mij hoeft dat niet. Als ik bij iemand op visite ben, of ik heb zelf visite, en mijn telefoon gaat, neem ik die meestal niet op. Ik ben dan in gesprek, waarom zou ik die telefoon opnemen dan?

We leven in een rare wereld.

2 reacties

 1. Mike said,

  13 januari 2012 bij 17:33

  Zelf heb ik ook zo’n ‘electronische halsband’ maar eerlijk gezegd ben ik niet zo verslaafd dat ik daar elke 5 minuten op zit te kijken. En al zéker niet als ik bij iemand op bezoek ben. ;o))

 2. 14 januari 2012 bij 09:52

  John’s Phone!

  Sms? Niet op deze telefoon!
  E-mail? Als je al geen sms hebt?!
  Apps? Haha!
  Altijd online? Uit is uit, knopje om en je bent 100% offline!

  Dat is genoeg reclame… Ja, ik ben het er mee eens. Ik heb zelf de hele procedure van de halsband omdoen meegemaakt. Steeds een nieuwere en betere telefoon. Toen ben ik van de 1 op de andere dag over gegaan op een John’s Phone. Ding kan niks anders dan bellen, heeft een papier en pen telefoonboek, geen klok. Ik heb geleerd dat er een wereld bestaat buiten je slimme telefoon.
  Ik heb ook een nieuwe iPhone besteld. Niet omdat ik de halsband weer om wil doen, maar omdat ik vanuit mijn werk en de diverse projecten die ik draai niet altijd zomaar offline kan gaan.

  Conclusie:
  Ik weet hoe de halsband werkt, heb geleerd dat ik zonder kan, en weet me nu goed te beheersen als ik weer zo’n slimme telefoon heb.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: