Frituur-avontuur: de Knoepert!

Gister heb ik mijn leven gewaagd om vlak voor kerst boodschappen te doen bij de plaatselijke C1000. In mijn worsteling tussen de winkelwagentjes door viel mijn oog ineens op de New Kids Knoepert. Deze is verkrijgbaar in de smaken ‘kip’ en ‘pittig gehakt’. Na een korte periode van twijfel koos ik er voor om een pak met zes miniknoeperts in de smaak ‘pittig gehakt’ mee te nemen. In principe slachtafval op een stokje dus, dat belooft veel goeds! Omdat er in het verleden best wel animo was voor mijn frituur-avonturen, en ook gister er online op diverse plekken (buzzybee, facebook) veel nieuwsgierigheid was naar dit nieuwe product van Van Oers, besloot ik vandaag de proef op de som te nemen, en de Knoepert te proeven. Uiteraard met uitgebreid fotoverslag, zodat u het thuis ook uit kan proberen!

Allereerst even het verhaal achter de Knoepert laten zien natuurlijk:

Stap 1:
Verwarm de frituurpan tot 180 graden. Als u niet gediend bent van de geur van de frituurpan kunt u, net als ik, wierook branden in de keuken.
Knoepert

Stap 2:
Haal het pak met Knoeperts uit de vriezer.
Knoepert

Stap 3:
Haal de Knoepert uit zijn verpakking.
Knoepert

Stap 4:
Leg de Knoepert in het mandje van de frituurpan.
Knoepert

Stap 5:
Laat het mandje voorzichtig in het vet zakken.
Knoepert

Stap 6:
Laat de Knoepert tussen de 4½ en 5½ minuut in het frituurvet sudderen.
Knoepert

Stap 7:
Leg alvast een bordje met saus naar keuze klaar. Ik heb helaas geen Turbosaus, dus heb het met frietsaus gedaan.
Knoepert

Stap 8:
Haal het mandje met de Knoepert weer uit het vet, en laat de Knoepert kort uitdruppen.
Knoepert

Stap 9:
De Knoepert nog NIET bij het stokje beetpakken! Het stokje koelt snel af, maar is in dit stadium eigenlijk nog te heet om beet te pakken. Het is verstandiger speciaal voor dit doel geschikt gereedschap te gebruiken, zoals een frituurschaar. Mocht u niet in bezit van een frituurschaar zijn kunt u bijvoorbeeld ook een waterpomptang of een reguliere vork gebruiken.
Knoepert

Stap 10:
Eten. Dip de Knoepert in uw saus naar keuze, en neem de eerste hap.
Knoepert

Stap 11:
Geniet!!!
Knoepert

4 reacties

  1. Alexandra said,

    24 december 2011 bij 15:43

    Ja? En? Dit was een gebruiksaanwijzing, geen recensie.

    • alexmiedema said,

      24 december 2011 bij 15:45

      Oh, ja, heb je gelijk in…. Hij was heerlijk! Precies wat je kan en mag verwachten van pittig slachtafval op een stokje! En ik had vieze en verbrandde vingers verwacht door het stokje, maar het eet ECHT net als een ijsje! Een saus is niet eens nodig.

      Ik geef de knoepert een 8,5!

  2. Alexandra said,

    24 december 2011 bij 15:56

    Mooi! Ook even importeren dus haha

  3. alberto said,

    24 december 2011 bij 17:30

    das een hamburger op een stokje JONGHU


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: